Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επιτέλους η οδός Κασσάνδρου ασφαλτοστρώθηκε
21/07/2022
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022 και ώρα 06:00
25/07/2022

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μετέφερε την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών-μελών του, για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλές μέρες στην πόλη μας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ.

Σε μια περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και οι επιχειρήσεις καλούνται   να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς προειδοποιητικές απεργίες των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ., του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης μας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ., οι οποίοι εδώ και μήνες διεκδικούν την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) με δίκαιες και όχι ληστρικές παροχές.

Απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, για την εξασφάλιση αφενός των εργασιακών δικαιωμάτων του συγκεκριμένου Φορέα, αφετέρου της εύρυθμης λειτουργίας της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί να δοθεί άμεσα λύση στο παραπάνω σοβαρό θέμα.