Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022 και ώρα 06:00
25/07/2022
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας έως και τη Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 06:00 (Παράταση ισχύος μέτρων από τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου και ώρα 06:00 έως τη Δευτέρα,1 Αυγούστου 2022 και ώρα 06:00)
01/08/2022

Μεγάλη τιμή για την πόλη μας αποτελεί το γεγονός ότι το αμερικανικό περιοδικό TIME ξεχώρισε και δημιούργησε λίστα με τα 50 κορυφαία μέρη του κόσμου, ένα από τα οποία είναι και η Θεσσαλονίκη.

Η λίστα περιλαμβάνει κλασσικούς και αγαπημένους προορισμούς αλλά και μέρη που δεν έχουν εξερευνηθεί τόσο πολύ από ταξιδιώτες.

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της, σε κάθε διάσταση. Δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας για χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Λευκός Πύργος που είναι και το σύμβολο της πόλης, η Ρωμαϊκή Αγορά, η πλατεία Ναυαρίνου με την Καμάρα και την Ροτόντα, τα Οθωμανικά μνημεία της Βενιζέλου, τα Λουλουδάδικα, η Μονή Βλατάδων και οι αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες, ο περίπατος στα Κάστρα, καθώς και τα μουσεία της πόλης, είναι χώροι που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω μία φορά στη ζωή του.

Φυσικά δεν πρέπει να παραληφθεί  επίσκεψη στην αγορά, που είναι εκεί για να ικανοποιήσει όλες τις καταναλωτικές ανάγκες των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της, αλλά και στις φημισμένες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία της.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την ύπαρξη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους 50 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2022. Η πλούσια ιστορία της που αριθμεί αιώνες είναι καιρός να απλωθεί στα πέρατα του κόσμου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συγχαίρει επίσης τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.